Alex & The Fat Penguins – Amiral (videoclip nou)

Alex & The Fat Penguins – Amiral (videoclip nou)

Alex and the Fat Penguins au lansat Amiral, o piesa inspirata de realitatea sumbra din Siria, de dramele parca interminabile ale oamenilor care sunt nevoiti sa traiasca intr-o zona de conflict.

Inregistrata intr-un mic studio din Franta si mixata in Romania, piesa este acompaniata de un videoclip filmat in Chisinau. In prim-plan sunt 4 baieti care se “lupta” intr-un razboi improvizat, imaginat de ei. O joaca in care mimeaza o lupta armata si care, in final se incheie intr-o mod mai fericit decat ce se intampla in realitate: armele sunt aruncate in foc.

Baietii de la Alex and the Fat Penguins au fost foarte marcati de razboiul din Siria care a afectat milioane de oameni.


“Faptul ca, dupa atat amar de vreme, inca facem razboaie si nu suntem capabili sa folosim diplomatia pentru a rezolva conflictele este o tema de discutie cel putin interesanta, dar cand vezi consecinta acestor razboaie, interesantul se pierde in tragedie. Ne-au marcat nenumaratele poze in care apareau copii ai caror parinti erau dati disparuti sau morti. Stim, nu vrem asa subiecte in momentul care facem o lansare, sange, moarte, copii abandonati, dar e realitatea si noi de acolo ne tragem inspiratia.”

Sensul piesei nu se opreste la conflictul armat, ci si la conflictul interior al celor implicati in aceasta tragedie.

“Amiral vorbeste despre neputinta soldatului care nu poate accepta faptul ca a pierdut razboiul cu sine insusi. Este, in acelasi timp, o piesa care vorbeste si despre un razboi intern pe care fiecare din noi il duce zi de zi in drumul spre o constiinta protejata de pace.”

Alex & The Fat Penguins este o trupa de indie-rock formata din 4 pinguini: Alex, Mihai, Septimiu si Ionut (Gamanu). Pe Alex & The Fat Penguins i-am mai ascultat anul acesta cu Omul fara zei si Regele si Dragonul, dupa ce anul trecut lansasera The Anatomy of My Soul.

 

DolceFm va recomanda Alex & The Fat Penguins – Amiral.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com